Toekomstvisie behandeling diepe veneuze problematiek


Prof.dr. C.H.A. Wittens

Voorzitter(s): prof.dr. C.H.A. Wittens, vaatchirurg, MUMC+, Maastricht & dr. T.C. Leertouwer, interventieradioloog, LangeLand Ziekenhuis, Zoetermeer

11:00 - 11:20u in Atrium zaal

De veranderde behandelstrategieŽn bij DVT en met name bij ilio-femorale trombose zullen worden besproken, waarbij de verwachte voordelen van de toekomstige puur mechanische minimaal invasieve poliklinische thrombectomie; sneller, goedkoper, effectiever met een breder indicatie gebied worden belicht. Daarnaast zal de work-up voor het starten van deze behandeling worden besproken. Met een goede work-up kan vooraf de kans op een succesvolle procedure worden ingeschat en kan worden bepaald of er een indicatie is voor aanvullende stenting. Ook de nabehandeling met aandacht voor pneumatische compressie en antistolling wordt besproken.

In het 2e deel wordt de work-up, behandelstrategie en nabehandeling voor patiŽnten met PTS t.g.v. een diepe veneuze obstructie besproken. Nieuwe dedicated stents, indicaties voor een endophlebectomie en een AV fistel passeren de revue.

Tot slot wordt een inschatting gemaakt van de potentiŽle work-load voor de vaatchirurgie in Nederland.


Meer info